Interviews

Op het juiste strategische spoor

Hoe sluit je als NS de reizigersstromen aan op het juiste treinenaanbod wanneer je te maken hebt met een schaarste in personeel, materieel en financiële middelen? En wat kan een internal auditor leren van een strategieadviseur?

Lees meer

Gaan de nieuwe GIAS de professie helpen?

IIA heeft de nieuwe Global Internal Audit Standards (GIAS) uitgebracht, die per 9 januari 2025 van kracht zijn. Wat is de kern van de wijzigingen, wat zijn de aandachtspunten bij de implementatie en hoe gaat het GIAS helpen bij het versterken van de professie?

Lees meer

“Wat ik doe moet impact hebben”

Een gecombineerde afdeling met audit, compliance, risk en gegevensbescherming heeft interessante voordelen, maar kent ook specifieke aandachtspunten. Maya de Waal over de ontwikkelingen van de afdeling Audit, Monitoring en Control (AMC) van Hogeschool Rotterdam en de uitdagingen van de organisatie. Wie is Maya de Waal? “Sinds maart 2022 ben ik manager AMC bij Hogeschool Rotterdam […]

Lees meer

De kunst van strategie

“Omgang met een toekomst die open maar niet leeg is!” Een quote uit het interview met Roeland Stolk, verantwoordelijk voor de Openbaar Bestuur-praktijk van adviesbureau Berenschot.

Lees meer