Interviews

Risk in Focus 2023

In september 2022 verscheen het rapport 'Risk in Focus 2023 waarin de belangrijkste risico’s zijn geïnventariseerd voor 2023. Het is bedoeld als hulpmiddel voor het opstellen van de auditplannen voor 2023.

Lees meer

De IAF als innovator

Nederland wil vluchtelingen zo goed mogelijk opvangen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is daarvoor verantwoordelijk. Het hoofd van de auditafdeling, Hein-Jan Vink, over dit thema en de rol van de auditafdeling.

Lees meer

Auditors for Charity

IIA legt sinds kort een verbinding tussen goededoelenorganisaties en auditors die een maatschappelijke bijdrage willen leveren. Eerste casus: Matthijs Niemeijer (Deloitte) en Petra de Bie (DNB) hielpen goededoelenorganisatie Bliss to Shine. Een gesprek met beiden, Paulien Trapman (Goede Doelen Nederland), Peter Hartog (IIA) en Arieta Hoek (Bliss to Shine) over goed doen. Hoe ontstond het […]

Lees meer

Kijken hoe het zit

Een jaar geleden aangetreden als directeur van de Rekenkamer Rotterdam. Een jaar met de focus naar binnen en nu het eerste interview met de buitenwereld. Marjolein van Asselt over het belang en de uitdaging van onafhankelijkheid en impact hebben.

Lees meer