Podcasts

Cybersecurity – met Ronald van de Langenberg

Peter Hartog en Naeem Arif in gesprek met Ronald van de Langenberg, partner van InAudit, over cybersecurity, al jarenlang de Top-1 in Risk in Focus. Als organisator van de maandelijkse ‘cyberellende quiz’ praat Van de Langenberg u bij over actuele ontwikkelingen in cyberrisico’s en het management daarvan. Niet alleen de techniek, maar ook de gedragskant!

Lees meer

Supply chain & third party risk - met Emmanuel van Zandvoort

Peter Hartog en Liane Lambert Mendez-van Eerde in gesprek met Emmanuel van Zandvoort, partner Digital Risk Services bij BDO, over de supply chain in de volatiele en onzekere VUCA-wereld en het risicomanagement daarvan. Luister naar de balans tussen vertrouwen en control en het verschil tussen black swans en grey rhino’s.

Lees meer

Psychologische veiligheid - met Ignatia Mannoe

Peter Hartog en Liane Lambert Mendez-van Eerde in gesprek met Ignatia Mannoe, manager Diversity, Equity & Inclusion (en ex-auditor) bij Eneco, over de resultaten van het onderzoek bij Google, de effecten van psychologische veiligheid voor de veiligheid van de werkomgeving, voor innovatie en voor het succes van teams. Verplichte kost voor alle auditors die zeggen […]

Lees meer

Governance/mvo – met Leen Paape

Peter Hartog en Liane Lambert Mendez-van Eerde in gesprek met Leen Paape, emeritus hoogleraar corporate governance aan Nyenrode, over de ontwikkelingen in governance en risicomanagement. Ook de emeritaatsrede van Leen, over maatschappelijk verantwoord ondernemen, komt natuurlijk aan bod. Sommigen noemen hem een activist, luister en oordeel zelf.

Lees meer

Sustainability - met Wim Bartels

Peter Hartog en Liane Lambert Mendez-van Eerde in gesprek met Wim Bartels, European Sustainability partner Deloitte, over sustainability, ESG en de rol van de internal auditor. Bartels noemde in een blog de internal auditors ‘verbindingstroepen voor duurzaamheid’, maar constateerde ook ‘we horen ze niet’.  Luister hoe je als internal auditor op dit gebied op de […]

Lees meer