‘One World – One Future’

‘One World – One Future’

Auteur: Linda Post
2 min

Nederland is dit jaar het gastland voor de International Conference 2023 (IC2023) die zal worden gehouden van 10 tot 12 juli 2023 in de RAI in Amsterdam.

Dit is een bijzondere mijlpaal; de vorige keer dat deze internationale conferentie in Amsterdam werd gehouden was in 2007. We zijn dan ook ontzettend trots om dit keer het IIA vanuit Nederland onder de aandacht te brengen.

Het thema van de IC2023, ‘One World – One Future’, sluit aan bij de strategische richting die vorig jaar is ingezet door Benito Ybarra, de nieuwe voorzitter van de Global IIA board of directors, namelijk ‘One IIA – Building Trust Together’. Het concept ‘One IIA’ streeft ernaar om kansen voor samenwerking en verbetering te herkennen en de krachten van circa 230.000 internal audit professionals wereldwijd te benutten. IIA Global wil de geografische, culturele en industriële diversiteit vergroten om ervoor te zorgen dat al onze wereldwijde leden zich verbonden, begrepen en ondersteund voelen, ongeacht hun carrièrepositie, locatie of taal, om als één internal auditprofessie te opereren.

Het programma voor de IC2023 staat online. Ook staan er verschillende topsprekers op het programma tijdens de algemene sessies. Het programma kent zeven verschillende streams. Vanzelfsprekend een stream gericht op internal audit. Daarnaast zijn er aparte streams voor risk management, governance & leadership, digital innovatie, environmental, fraude en human capital. Klik hier voor het volledige programma. Leden van IIA Nederland krijgen een flinke korting ($ 400) dus vergeet niet in te loggen bij check-out. Klik hier om je kaart te kopen.

Een actueel topic dat zeker besproken zal worden tijdens het IC2023 is het international professional practices framework (IPPF). Begin maart 2023 heeft IIA Global de conceptversie van het nieuwe IPPF gepubliceerd voor consultatie. Deze consultatie is de volgende stap in het IPPF Evolution Project, een uitgebreid proces dat in 2021 is gelanceerd en waarbij een groot aantal internal auditors en belanghebbenden is betrokken. Het IIA beoogt met deze wijzigingen de kwaliteit, relevantie en effectiviteit van de internal auditactiviteiten voor de toekomst te waarborgen.

Meer specifiek zijn de doelen:

  1. het vereenvoudigen van de structuur van de IPPF;
  2. het verduidelijken en beter afstemmen van alle onderdelen;
  3. zorgdragen dat de Standaarden nieuwe ontwikkelingen adresseren en praktisch zijn;
  4. zorgdragen voor de bekendheid van de Standaarden, ook bij alle belanghebbenden en toezichthouders;
  5. het stimuleren van de prestaties en kwaliteit van de internal auditfunctie om daarmee de waarde van de organisatie te beschermen en te verbeteren.

De consultatie loopt van 1 maart tot 30 mei 2023. Na verwerking van alle feedback zullen de definitieve Standaarden eind 2023 worden gepubliceerd. Deze zullen twaalf maanden na publicatie in werking treden.

Meer informatie over de inhoud en het proces van het IPPF Evolution Project vindt u hier. Feedback geven op de nieuwe IPPF Standaarden kan via hier.

Ik zie er naar uit om u op de IC2023 in juli te mogen begroeten!

 

Over
Linda Post is voorzitter van IIA Nederland.

Een artikel aanleveren? Lees onze auteursinstructies.
0 likes

Reacties (0)

Wilt u ook een reactie plaatsen?

Voor het plaatsen van een reactie vereisen wij dat u bent ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer u dan nu. Wilt u meer informatie over deze vereiste? Lees dan ons privacyreglement.

Lees meer over dit onderwerp: