Center for Internal Auditing Excellence (UvA)

Center for Internal Auditing Excellence (UvA)

Auteur: Raymond Wondergem MSc RO
Beeld: Tim Mossholder - Ineke Oostveen
2 min

Dit jaar zijn de auditopleidingen aan de Erasmus Universiteit (EUR) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) wederom betiteld als Center for Internal Auditing Excellence. In dit tweeluik vertellen Jolanda Breedveld en Mark van Twist (EUR) en Edo Roos Lindgreen (UvA) aan welke eisen de universiteiten moeten voldoen, hoe ze blijven aansluiten bij het werkveld en welke stappen ze nemen om toekomstbestendig te blijven.

“We hebben een waardevolle programme board, een adviesraad die de opleiding gevraagd en ongevraagd van advies voorziet en ons op de hoogte houdt van belangrijke ontwikkelingen in het werkveld”, aldus Edo Roos Lindgreen (UvA).

Wat houdt de kwalificatie internal audit excellence in en aan welke eisen moet de universiteit voldoen? 

“Het IIA heeft een aantal criteria om een opleiding als Center for Internal Auditing Excellence te erkennen. Het moet een onderdeel zijn van een geaccrediteerd programma met tenminste vier vakken die te maken hebben met het vakgebied internal auditing, en moet tenminste een minor of een major binnen een specifieke academische discipline zijn. De erkenning houdt ook rekening met de kwaliteit en de continuïteit van het programma, het aantal studenten dat de opleiding afrondt, en de levensduur van het programma.”

Welke wijzigingen zijn doorgevoerd in vergelijking met de laatste beoordeling? 

“Er zijn geen grote wijzigingen doorgevoerd. Dit voorjaar hebben we met ons docententeam wel gebrainstormd over mogelijke vernieuwingen in ons curriculum. We zullen het komende jaar nog meer aandacht besteden aan ESG/duurzaamheid, gedrag en cultuur en kunstmatige intelligentie.”

Edo Roos Lindgreen (UvA): “We zullen het komende jaar nog meer aandacht besteden aan ESG/duurzaamheid, gedrag en cultuur en kunstmatige intelligentie”

Hoe zorgt de UvA ervoor dat de opleiding aansluit bij wat in het werkveld gebeurt? 

“Vrijwel al onze docenten werken of hebben recent gewerkt in het vakgebied internal auditing. Daarnaast hebben we een waardevolle programme board, een adviesraad die de opleiding gevraagd en ongevraagd van advies voorziet en ons op de hoogte houdt van belangrijke ontwikkelingen in het werkveld.”

Waar bent u trots op? 

“Wij hebben in Nederland met de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Amsterdam twee topopleidingen op het gebied van internal auditing. Beide opleidingen leveren al bijna drie decennia lang hooggekwalificeerde internal auditors af. Dat is wel iets om trots op te zijn.”

Welke vernieuwingen wil de universiteit in de toekomst doorvoeren in de opleiding? 

“De opleiding zal de basis vormen voor een brede auditopleiding, de Executive MSc of Auditing Studies, waar RO’s zich na het afronden van de opleiding verder kunnen specialiseren in de richting van digital auditing of ESG/sustainability auditing, allebei onderwerpen die een eigen track rechtvaardigen.”

 

Over
Prof.dr. Edo Roos Lindgreen RE is hoogleraar Data Science in Auditing aan de Universiteit van Amsterdam, programmadirecteur executive MSc of internal auditing en executive programme of digital auditing, director Institute of Executive Programmes aan de Amsterdam Business School.

Een artikel aanleveren? Lees onze auteursinstructies.
0 likes

Reacties (0)

Wilt u ook een reactie plaatsen?

Voor het plaatsen van een reactie vereisen wij dat u bent ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer u dan nu. Wilt u meer informatie over deze vereiste? Lees dan ons privacyreglement.

Lees meer over dit onderwerp: