Even kennismaken…

Even kennismaken…

Auteur: RO Alumni Netwerk
Beeld: Nick Fewings - Omar Flores
2 min

Het RO Alumni Netwerk is hét alumninetwerk van de opleidingen tot internal auditor van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Het RO Alumni Netwerk organiseert twee keer per jaar inhoudelijke bijeenkomsten met en voor alumni. Tijdens deze bijeenkomsten kun je nieuwe auditkennis delen en verwerven, je sociale contacten in de interne auditwereld uitbreiden en onderhouden en – niet geheel onbelangrijk – PE-punten verdienen.

Het begin

In 2002 zijn wij begonnen als ledenvereniging met de naam ‘AUDITOR’. De vereniging richtte zich uitsluitend op UvA-afgestudeerden. Uiteindelijk bleek een vereniging niet de ideale rechtsvorm voor ons te zijn. Doordat we moesten voldoen aan alle voorwaarden die het runnen van een vereniging met zich meebrengt, kwamen we niet meer toe aan wat we eigenlijk wilden doen: het organiseren van interessante auditevenementen. Zo kwam het dat we de vereniging omzetten naar een stichting.

In 2014 zijn we verdergegaan onder de naam ‘Stichting Amsterdamse Internal Auditors’. De stichting heeft een aantal mooie activiteiten ondernomen. Zo zijn we onder andere een keer op bezoek geweest bij het fregat Zr. Ms. Van Amstel van de Koninklijke Marine, onder de noemer ‘beheersmaatregelen in de praktijk’. Ook zijn we te gast geweest bij de Heineken Experience voor het seminar ‘Hoe zet ik een succesvolle auditafdeling neer?’

Volgende stap

In 2019 hebben we de volgende stap gezet: het samengaan van de alumni van de auditopleidingen van de Universiteit van Amsterdam met die van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De nieuwe naam werd het ‘RO Alumni Netwerk’. Het bestuur van het RO Alumni Netwerk bestaat nu uit vier Amsterdamse en drie Rotterdamse alumni: Anthoon Haagsma, Dilmá Brito, Fabienne Boletis, Guus Focken, Huck Chuah, Peter Kappert en Svetlana Vrubleuskaya. Samen organiseren we alle activiteiten en inmiddels bereiken we honderden alumni. De uitgangspunten en het doel zijn al die tijd ongewijzigd gebleven: RO-alumni bij elkaar brengen, nieuwe kennis aandragen en netwerken.

Evenementen

Zo hebben we begin 2021 een online evenement over remote auditing georganiseerd. Tijdens dit evenement hebben we de do’s and don’ts rondom auditen op afstand besproken. In december 2021 was er een online bijeenkomst over duurzaamheid en audit. Tijdens het evenement werd ingegaan op de rol van de interne auditdienst en duurzame bedrijfsvoering.

Zodra de omstandigheden gunstiger zijn willen we ook graag weer onze jaarlijkse nieuwjaarsborrel houden. We waarderen het dan ook zeer als je andere RO-alumni op de hoogte brengt van ons bestaan. Wellicht kom je medestudenten van toen of collega’s van vroeger tegen tijdens een van onze evenementen.

Wil je meedoen?

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via www.roalumninetwerk.nl. Dan ontvang je een berichtje als er een nieuw evenement is. In contact komen met voormalige medestudenten kan door onze LinkedIngroep te volgen: RO Alumni Netwerk. Ook staan we altijd open voor suggesties voor onderwerpen uit de praktijk. Deel daarom je ideeën met ons. We zien je graag bij een van onze bijeenkomsten!

Een artikel aanleveren? Lees onze auteursinstructies.
0 likes

Reacties (0)

Wilt u ook een reactie plaatsen?

Voor het plaatsen van een reactie vereisen wij dat u bent ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer u dan nu. Wilt u meer informatie over deze vereiste? Lees dan ons privacyreglement.

Lees meer over dit onderwerp:

RO-opleidingen: hoe worden die geaudit?

De post-graduateopleidingen van de Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn dit jaar geaccrediteerd. Giulio Ockels en Cees van Buuren over de aanpak, de uitkomsten en de uitdagingen voor de opleidingen.

Lees meer