Interviews

Een bedrijf met karakter!

Grolsch is een van de oudste bedrijven van Nederland. Al ruim vierhonderd jaar wordt Grolsch bier gebrouwen. Voor veel inwoners in met name Twente en de Achterhoek is Grolsch een begrip. In het kader van het thema Genot spraken we met Danelle Kömmer over de geschiedenis van Grolsch, duurzaamheid, en verantwoord alcoholgebruik. Wie is Danelle […]

Lees meer

Weet wat je eet!

Een vette kroket, een zak snoep, een reep chocolade. Iedereen kent het genot dat met voeding gepaard gaat, maar er kleven ook gezondheidsrisico's aan.

Lees meer

"Begin er gewoon niet aan!"

De Nederlandse overheid en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) steven naar een rookvrije en gezonde generatie in 2040. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) levert hieraan een belangrijke bijdrage.

Lees meer

“We zijn het gewoon gaan doen!”

De acute coronacrisis ligt achter ons, maar heeft sporen nagelaten in de zorgsector. Wat heeft de sector hiervan geleerd wat betreft veerkracht? Een gesprek met hoofd Intensive Care Diederik Gommers en manager Internal Audit Michel Vlak van het Erasmus Medisch Centrum (Erasmus MC) in Rotterdam.

Lees meer

Met het water meebewegen

Nederland is een laaggelegen land in de delta van de Rijn, Maas en Schelde. De afgelopen eeuwen zijn het Rijk en de waterschappen het water steeds beter gaan beheersen. Maar klimaatverandering leidt ertoe dat we misschien meer moeten accepteren en meebewegen met de natuur, aldus dijkgraaf Jan Bonjer en secretaris-directeur Vincent Bergsma van Waterschap Hollandse […]

Lees meer